Skidtävlingar vintern 2024

Fantastiskt! Vi ser ut att få en tidig start på säsongen. Det blir ändringar i tävlingsupplägget och så här har vi tänkt.

ÅM

ÅM skidas den här vintern som ifjol över en ÅM helg med tävlingar Fredag kväll, Lördag och Söndag. Tävlingsupplägget följer det som skidas på FSSM förutom stafetterna där vi behåller upplägget från ifjol. Långa-ÅM blir en vardagskväll i Mars.

Läs mera om ÅM här https://skidning.ax/skid-am/

KNATTELOPP

Vi strävar efter att ordna knattelopp för barn och juniorer på olika spår i landskapet. Vi har inga datum klara ännu, det kommer att vara tävlingar med kort framförhållning alltså vi passar på att åka där det är möjligt. Just nu ser det fantastiskt ut!

Läs mera om knattetävlingar här https://skidning.ax/knattelopp/

6 TIMMARS

Om våren blir lika fin som ifjol vill vi förlänga säsongen med ett roligt 6 timmars lopp i slutet av mars eller i april. Skidsäsongen slutar inte efter vasaloppet. Mera info kommer och vi tar emot idéer och önskemål.

BARNENS VASALOPP

Jajamen, det blir Barnens Vasalopp i vinter också.

Läs mera om Barnens Vasalopp här https://skidning.ax/barnens-vasalopp-2024/

SKI CUP

Ski Cupen som vi har haft under åren ordnas inte av skidutskottet den här vintern. Verksamheten växer och resurserna räcker helt enkelt inte till. Vi måste prioritera och fokusera på flera saker istället.

ÖVRIGA TÄVLINGAR

Istället för att vi själva ordnar alla tävlingar önskar vi att föreningar och andra entusiaster som kan det här minst lika bra släpper loss fantasin och ordnar något roligt. Prästgårdsloppet är ett bra exempel. Varför inte återuppliva någon tävling från förr. Om ni vill hjälper vi till med allt vi kan som tex skidkalendern, ni får använda webscorer till anmälningar, tidtagning och resultat osv. Bara att ta kontakt så skapar vi något tillsammans.

TÄVLINGSKALENDER

Här hittar ni tävlingskalendern som den ser ut just nu https://skidning.ax/tavlingskalender/

Kategorier:
Aktuellt