Äventyrsloppet

Här finns Race PM som ni kan ta del av. Den skickas även som e-post till alla förhands anmälda

Lördag 16 september 2023 arrangerar vi ett nytt lopp på Åland. Loppet kommer att gå på roliga och utmanande stigar och räkna även med en hel del häftig klättring.

Start och mål sker bakom Vikingahallen i Jomala. Första start kl. 10:00

Tre olika klasser: Under skolåldern, lågstadiet och högstadiet.

Tre olika sträckor: 1 km, 2 km eller 4 km.

Äventyrsloppet arrangeras i samma anda som Barnens Vasalopp, fast till fots, på stigar, på riktigt besvärliga stigar, branta stigningar, trixiga nedförslöpor och stenar och berg. Låter det svårt? Lite läskigt? Det är meningen😁. Men det är inte omöjligt. Långt ifrån.

Det finns tre klasser att välja på: Under skolåldern, lågstadiet och högstadiet. Det är tillåtet och till och med önskvärt att en vuxen följer med dom minsta barnen runt banan. Och varför inte med dom äldre barnen också. Kidsen älskar att springa och dela upplevelsen med er. Men lämna högklackat hemma och ta inte med någon barnvagn, nu är det trail.

Det finns tre olika sträckor att välja på så det finns något för alla. Bergsgeten som är 1km är utmanande men alla klarar den galant. Den är kanske främst tänkt till barn under skolåldern men funkar bra även till barn i lågstadiet som tycker att lagom är bäst. Monsterrundan som är 2 km är lite jobbigare. Det är ”bara” 2km men det är inte som att springa på asfalt. Lite fler backar, både upp och ner. Men det är ju bara kul och absolut ingenting som är omöjligt. Passar alla åldersklasser. Oh Shit som är 4 km är den längsta och mest krävande banan i Äventyrsloppet. Haka på den om ni vill ha en rejäl utmaning. Lite för långt för dom minsta som inte är vana med trail men äldre barnen kommer att älska den.

Äventyrsloppet är precis som en riktigt tävling med gemensam start, fighter längs banan, hejarop och målgång vid målområdet. Det känns mäktigt att få korsa mållinjen med nummerväst på och få ta emot den välförtjänta medaljen. MEN vi tar ingen tid. Placeringen är INTE viktig. Resultatlistan är i alfabetisk ordning. Det viktiga är att det är roligt och att man känner sig stolt och nöjd. Alla är vinnare!

Start och mål -området är bakom vikingahallen i Jomala. Där finns Speaker som höjer stämningen. Musik ska det vara. Och Hippo! Kul att hon kommer och hejar. Tävlingskansliet ger ut numrorna, tar emot anmälningsavgiften och tar också emot efteranmälningar. Kiosken säljer gärna kaffe, trip, bulle, korv mm till alla hungriga. Vinsten går till IF Ålands skidjuniorer. Deltagare som sprungit får förutom medalj och goodiebag saft, bulle och korv efter målgång.

Banan är en klassisk trail bana, omväxlande och kul. Vi har försökt hitta våra roligaste backar och få med dom på alla sträckor. Sådär lagom utmanande, inte för svårt men ingen ”a walk in the park” heller.

Alla sträckor har start och mål på samma ställe. Både början av banan och slutet är också samma för alla.

Banan är bra märkt med flaggor, skyltar och band så ingen risk för att springa fel. På knepigaste ställen finns dessutom funktionärer som ser till att allt går fint.

Saftkontroller kommer att finnas längs banan så man säkert orkar i mål.

När : Lördag 16 September 2023.

Start: Under skolåldern 10:00, Skolåldern 10:30 Gemensam uppvärmning 15 min före respektive start

Avgift: 10€ eller 5€ för medföljande syskon. Betalas kontant eller med kort på plats.

Anmälan är öppen till 13 September 23:59

Kontakt: ifaland.skidning@gmail.com Verksamhetsledare 04573479944

Nu är förhandsanmälan stängt och vi har 129 barn inklusive Hanna Hippo anmälda!

Jätteroligt att så många vill komma med!

Har du missat anmälan? Det går att efteranmäla sig på plats senast 30 minuter före start.

ARRANGÖR

I SAMARBETE MED

ÖVRIGA SPONSORER