Barnens Vasalopp 2024

LÖRDAGEN DEN 10 FEBRUARI 2024

Start och mål vid hinderbanan söder om Vikingahallen Jomala, Åland

Barn under skolåldern

kl 12:00 ca 900m

kl 12:30 ca 2km

Barn i skolåldern (åk 1-6)

kl 14:00 ca 2km

kl 14:30 ca 4km

Anmälningsavgift 10€/barn och 5€ för medföljande syskon

Man får gärna hämta sin nummerlapp och samtidigt betala anmälningsavgiften vid Andelsbanken i Mariehamn på Torsdag eller Fredag klockan 14-16. Eller vid Sportia på Fredag klockan 17-19.

Annars fixar man det vid infotältet vid startområdet senast 30 minuter före respektive start.

SOM PÅ RIKTIGA VASALOPPET

Kom med och skida Barnens Vasalopp på Åland! Årets roligaste lopp för barn i alla åldrar. Loppet där alla är vinnare oberoende av hur länge man njuter i spåret. Konceptet kommer från Vasaloppet och vi försöker skapa en trevlig tillställning fylld med glädje och rörelse samt en stämning som liknar riktiga Vasaloppet. Ni passerar kontroller med blåbärssoppa och saft så inte krafterna tar slut innan man är i mål. Speaker som höjer stämningen och spelar bra musik. Vi är glada att även Henri och Hanna Hippo kommer att vara på plats i år och hejar på alla barn.

Loppet går i klassisk teknik. Masstart, vilket betyder att alla i varje startgrupp startar samtidigt. För att minska trängseln har vi valt att ha fyra startgrupper. Ingen tidtagning men alla har nummerlapp som man får behålla.

Det kan hända att distanserna och bansträckningen justeras en aning beroende på snöläget på tävlingsdagen. Det meddelar vi om i så fall.

Dessutom får alla deltagare medalj, stipendium, korv, saft och bulle efter målgång. Vi har även kioskförsäljning med kortbetalning.

Om man tycker att sträckan är för lång så vänder man bara tidigare där man tycker att det känns lagom.

Det går jättebra att följa dom små skidåkarna runt banan, antingen till fots eller på skidor. Om man går är det jätteviktigt att man går bredvid snöbädden så man inte förstör spåren för dom som ska åka skidor.

Alla som förhandsanmäler sig senast Onsdagen 7 Februari får en nummerlapp med eget namn och en värdekupong från Team Sportia Åland.

Vid frågor, kontakta ifaland.skidning@gmail.com eller Robin på kansliet 045 73479944.

Välkomna!

ANMÄLAN

Anmäl dig här senast Onsdagen den 7 Februari klockan 23:59

Genom att anmäla här godkänner jag att deltagarens namn och eventuella bilder publiceras

Om ni INTE vill inte att deltagarens namn eller eventuella bilder publiceras, gör anmälan per e-post till robin.aid@idrott.ax eller ring ÅID:s kansli senast 8.2 på telefon 018-19170

EFTERANMÄLAN

Efteranmälan vid Team Sportia Åland på Fredag klockan 17-19 eller på plats senast 45 minuter före respektive start. Avgift 15€/barn och 10€ för medföljande syskon

ARRANGÖR

I SAMARBETE MED

ÖVRIGA SPONSORER