Skidkul-Barn

Vi tränar året runt på Lördagar kl 12:00- 13.00 och nu även fysträning på fredagar 18:00-19:00. En lagom ålder att börja med Skidkul är ca 6 år. På fredagsfysen behöver barnet ha med sig en vuxen som också gärna får delta i fysträningen. Efterhand som man blir äldre och vill ha mera utmaningar börjar man träna mera tillsammans med juniorerna, som har samma ledare.

Vi försöker få med leken i vår träning. Även fast vi tränar saker som till exempel teknik, balans, styrka och kondition så är det roligare om det sker lekfullt.

Vi älskar snö. Vi är så gott som alltid på snö när det är möjligt.

Resten av året när det inte är snö håller vi igång med något som kallas för barmarksträning. Då springer vi i skogen, på stigar, på myrar och i backar. Vi klättrar i berg (Åländska berg så föräldrarna behöver inte bli förskräckta). Vi testar på skidskytte, rullskidning och stavgång. Och mycket mer! Även när det är barmark kan man utvecklas som skidåkare och skapa en bra grund inför vintern.

Nytt för säsongen 2022-2023 är att vi tar en träningsavgift av deltagarna i skidkul. Träningavgiften är för tillfället är 30€ för skidkulare som tränar endast Lördagar och 50 euro för barn/ungdomar som tränar två gånger i veckan eller mer. Detta gäller för vintersäsongen. Träningsavgiften går oavkortat till juniorerna. Dessutom bör man vara medlem i IF Åland. Det är möjligt att prova på gratis och utan att vara medlem.

Lördagar 12:00-13:00

Nu även Fredagsfys på fredagar 18:00-19:00

Från och med 10 September 2022 drar vi igång igen efter ett litet sommaruppehåll.

Besök vår FB sida

IF Åland-Skidkul

Har ni frågor eller önskemål skicka epost till oss