Skidkul-Juniorer

Juniorerna tränar året runt på Lördagar kl 10:30, på Tisdagar 18:30 och nu också på Fredagar 18:00. Det finns ingen direkt undre åldersgräns för när man börjar träna med juniorerna, utan det är mer fråga om när man är redo för lite mera seriös träning. Meningen är att varva lek och gemenskap med att erbjuda mer utmanande träning som utvecklar junioren som skidåkare. Man kan träna med juniorerna ända tills man är vuxen.

När vi har snö tränar vi mycket på olika skidtekniker men vi förbereder oss också för tävlingar med allt vad det innebär.

När vi inte har tillgång till snö har vi annan grenspecifik barmarksträning. Tex rullskidning, löpning i olika förmer och på olika underlag , stavgång, backträning, styrketräning och så vidare.

Nytt för säsongen 2022-2023 är att vi tar en träningsavgift av deltagarna i skidkul. Träningavgiften är för tillfället är 30€ för skidkulare som tränar endast Lördagar och 50 euro för barn/ungdomar som tränar två gånger i veckan eller mer. Träningsavgiften går oavkortat till juniorerna. Dessutom bör man vara medlem i IF Åland. Det är möjligt att prova på gratis och utan att vara medlem.

Träningsavgiften för sommarhalvåret är samma som för vinterhalvåret, dvs 30€ för träning på Lördagar och 50€ om man vill träna 2 gånger i veckan eller mer.

Om man är anmäld till skidkul rullar det på automatiskt, man behöver alltså inte anmäla sig på nytt varje halvår. Om man däremot vill träna mera, mindre eller ta en paus så är det bara att ta kontakt med Robin eller skicka mejl längst ner på sidan så fixar han det.

Lördagar 10:30-12:00

Tisdagar 18:30-19:30

Fredagar 18:00-19:00

Besök vår FB sida IF Åland-Skidkul för aktuell info

Har ni frågor eller önskemål skicka epost till oss