Barnens Vasalopp 2023

LÖRDAGEN DEN 11 FEBRUARI 2023

Start och mål vid Vikingavallen Jomala, Åland ( kan ändras beroende av snöläget)

Barn under skolåldern

kl 10:00 ca 1,5km

kl 10:30 ca 750m

Barn i skolåldern (åk 1-6)

kl 12:00 ca 1,5km

kl 12:30 ca 4,5km

Anmälningsavgift 10€/barn och 5€ för medföljande syskon

Avgiften betalas på plats vid infotältet på tävlingsområdet. Där får man också sin nummerlapp.

SOM PÅ RIKTIGA VASALOPPET

Kom med och skida Barnens Vasalopp på Åland! Årets roligaste lopp för barn i alla åldrar. Loppet där alla är vinnare oberoende av hur länge man njuter i spåret. Konceptet kommer från Vasaloppet och vi försöker skapa en trevlig tillställning fylld med glädje och rörelse samt en stämning som liknar riktiga Vasaloppet. Ni passerar kontroller med blåbärssoppa och saft så inte krafterna tar slut innan man är i mål. Speaker som höjer stämningen och spelar bra musik. Vi är glada att även Henri och Hanna Hippo kommer att vara på plats i år och hejar på alla barn.

Loppet går i klassisk teknik. Masstart, vilket betyder att alla i varje startgrupp startar samtidigt. För att minska trängseln har vi valt att ha fyra startgrupper. Ingen tidtagning men alla har nummerlapp som man får behålla.

Det kan hända att distanserna och bansträckningen justeras en aning beroende på snöläget på tävlingsdagen. Det meddelar vi om i så fall. Är vi helt utan snö blir det aktivitet ändå, men inte på skidor.

Dessutom får alla deltagare medalj, stipendium, korv, saft och bulle efter målgång. Vi har även kioskförsäljning med kortbetalning.

Vid frågor, kontakta ifaland.skidning@gmail.com eller Robin på kansliet 018-19170.

Välkomna!

ANMÄLAN

Anmäl dig här senast Onsdagen den 8 Februari klockan 23:59

Genom att anmäla här godkänner jag att deltagarens namn och eventuella bilder publiceras

Om ni INTE vill inte att deltagarens namn eller eventuella bilder publiceras, gör anmälan per e-post till robin.aid@idrott.ax eller ring ÅID:s kansli senast 8.2 på telefon 018-19170

Efteranmälan på plats senast 30 minuter före respektive start. Avgift 15€/barn och 10€ för medföljande syskon

ARRANGÖR

I SAMARBETE MED

ÖVRIGA SPONSORER